Rustige handel bijproducten met stijgende prijzen

Het is niet bijster druk in de bijproductenhandel. Prijzen van een aantal producten maken door corona en krappe beschikbaarheid een prijsstap naar boven.

Het aanbod van stoomschillen en aardappelsnippers is redelijk te noemen. De prijzen staan vrij stabiel op het huidige niveau. Er moet wel rekening gehouden worden met de naderende kerstdagen en jaarwisseling. De productie ligt dan enkele weken stil. Het is aan te raden om ter overbrugging een voorraad aan te leggen. Dat geldt ook voor bierbostel, echter is dit product behoorlijk krap beschikbaar op het moment. De boerderijnotering stijgt met 10 cent en komt uit op een maximumprijs van € 2,80 per % ds. Onder aanbieders zijn de prijsverschillen groter geworden in de laatste weken.

TGC in prijs verhoogd

Ook tarwegistconcentraten stijgen in prijs, door een flink gestegen tarweprijs. Handelaren merken echter ook dat er bij kopers minder geld beschikbaar is om flinke uitgaven te doen. Handelaren moeten meer moeite doen de producten te verkopen.

Maishandel nog rustig

De handel in ingekuilde snijmais is nog rustig, maar het aanbod neemt wat toe. Het is op het moment niet de drukste tijd, melkveehouders die nodig hebben, zijn eerst nog voorzien. Genoemde prijzen liggen tussen de € 65 en € 75 per ton. Voor stro gelden gelijke prijzen. De vraag loopt redelijk door. Het is afwachten hoeveel er nog in voorraad zit bij Franse stroboeren. Deze hoge prijzen houden nog een tijd aan.

Prognose: duurdere bijproducten.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.