Doorgaan naar artikel

Rustige markt bijproducten in december

Aardappelbijproducten, zoals aardappelsnippers, zijn goed beschikbaar. - Foto: Hans Prinsen

Aardappelbijproducten, zoals aardappelsnippers, zijn goed beschikbaar. - Foto: Hans Prinsen

Het is rustig in de bijproductenmarkt. Producten waarvan voldoende aanbod is worden vlot geplaatst bij kopers.

Aardappelbijproducten zijn goed beschikbaar. Dat geldt bijvoorbeeld voor snippers. De prijzen van dit product staan ook al een lange tijd op het huidige prijsniveau van € 42,50 tot € 45 voor A-kwaliteit.

Van het aanbod aardappelstoomschillen is er wat wisselend beeld. Als er aanbod is, ligt de prijs op € 2,3 per % drogestof. Aardappelpersvezels zijn nog steeds goed leverbaar en er zijn korte levertijden voor het product. De vraag naar het product is goed te noemen, ook na de maisoogst worden vezels vlot verkocht.

Weinig bierbostel

Bierbostel is veel krapper beschikbaar. Bierbrouwerijen produceren al veel minder. In de laatste weken van december valt het volledig weg. De prijzen voor het product tonen grotere verschillen per leverancier, dus het kan lonend zijn om te shoppen. Voeraardappelen zijn goed in voorraad. De genoemde prijzen liggen tussen € 37 en € 40 per ton.

Handelaren: zorg voor voldoende voorraad

Handelaren adviseren om voorraden in deze week en komende week op peil te brengen. Daarna zijn al verschillende fabrieken gestopt met productie. De maishandel is nog rustig. Veelal gaat het nog om een vrachtwagen of combinatie. De prijzen ligt op € 65 tot € 75 per ton.

Aantrekkende vraag naar stro

De vraag naar stro trekt wat aan, nu de dagen ook wat kouder worden. De prijzen hebben de afgelopen tijd weinig bewogen, maar zitten nog op een relatief hoog niveau.

Prognose: prijzen bijproducten stabiel.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin