Rustige markt rosékalveren, starters wel wat duurder

04-08 | |
Foto: Ruud Ploeg
Foto: Ruud Ploeg

Prijzen voor oud en jong rosékalveren blijven weer gelijk. Starters worden wel wat duurder verkocht maar de rek is er toch wat uit.

Daarmee is de situatie op de kalvermarkt hetzelfde als afgelopen weken: een beperkt aanbod rosékalveren, een matige vraag vanuit de slachterijen door vakanties en met moeite houdbare vleesverkopen. Jongrosékalveren noteren rond de € 5 per kilo geslacht gewicht; bij oudrosé is dat € 4,88 per kilo.

Net als voorgaande weken zit de ontwikkeling vooral bij de startkalveren. Er komt € 3 bij tot een niveau van € 368 per kalf af-stal. Deze notering is van toepassing op kalveren die met name geschikt zijn om af te mesten als oudrosé. Voor vitale koppels ten behoeve van jongrosé die strak op leeftijd zijn geselecteerd, liggen de prijzen € 10 tot € 15 boven dit niveau. Voor de meest courante koppels worden prijzen boven de € 390 per kalf betaald.

Grootste prijsstijgingen voorbij

Toch merken handelaren dat de grootste prijsstijgingen wel voorbij zijn. Enerzijds omdat slachtrijpe kalveren niet meer opbrengen, maar ook houden mesters al rekening met beschikbaarheid en prijzen voor snijmais dit najaar.

Prognose: alle rosénoteringen stabiel.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer