Skip to content

Samenwerken aan de toekomst van agrifood

Een van de grootste uitdagingen voor transformerende agrifood-ondernemers is het opbouwen van betekenisvolle samenwerkingen en partnerschappen.

Afbeelding

Ondanks de overvloed aan innovatieve ideeën en gepassioneerde mensen, kan het lastig zijn om belanghebbenden op één lijn te krijgen en impactvolle partnerschappen te smeden. - Foto: Canva/vchal

Als iemand die is ondergedompeld in het levendige ecosysteem van Foodvalley, heb ik de transformerende reis van veel agrifood-ondernemers gezien. Dit is een plek waar dromen wortel schieten, ideeën floreren en visies werkelijkheid worden.

Maar laten we eerlijk zijn: het is niet altijd makkelijk. Navigeren door het dynamische landschap van de agri-foodsindustrie kan voelen alsof je je weg moet vinden door een doolhof, met allerlei obstakels en uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen hierbij is het opbouwen van betekenisvolle samenwerkingen en partnerschappen in een gefragmenteerd ecosysteem.

Ondanks de overvloed aan innovatieve ideeën en gepassioneerde mensen, kan het namelijk lastig zijn om verschillende belanghebbenden op één lijn te krijgen en impactvolle partnerschappen te smeden. Vooral als je het voedselsysteem probeert te transformeren, of een nieuwe markt probeert te creëren. De complexiteit van de agrifoodsector, met complexe waardeketens en regelgeving, maakt effectieve samenwerking vaak ingewikkeld.

De complexiteit van de agrifoodsector maakt effectieve samenwerking vaak ingewikkeld

Vinden van investeerders

En dan is er nog de eeuwige uitdaging om investeringen te vinden die groei en schaalvergroting mogelijk maken. Er mag dan wel kapitaal beschikbaar zijn, het vinden van investeerders die de missie en visie van startende agrifoodbedrijven delen is een enorme opgave. Traditionele investeringsmodellen schieten vaak tekort omdat ze geen rekening houden met de unieke behoeften en uitdagingen van de sector.

Maar hier komt Foodvalley NL om de hoek kijken. Vanuit onze ambitie om een revolutie teweeg te brengen in het venture support systeem, geloof ik dat elke uitdaging een kans biedt voor innovatie en groei. We helpen ondernemingen navigeren in ons ecosysteem en brengen koplopers zoals ondernemers, investeerders en experts uit de industrie op een strategische manier bij elkaar, om gezamenlijk deze obstakels te overwinnen in een cultuur van samenwerking en partnerschap.

We pleiten voor een meer vooruitstrevend investeringslandschap

Achtbaan van uitdagingen en kansen

Door middel van netwerkevenementen en op maat gemaakte ondersteuningsprogramma’s, zoals Fastlane, brengen we koplopers in contact met de juiste partners en investeerders en helpen we hen in hun overgangstraject, zodat ze hun onderneming vooruit kunnen stuwen. En we doen meer dan dat. We pleiten voor een meer vooruitstrevend investeringslandschap met alternatieve financieringsstrategieën, ter ondersteuning van ontwrichtende innovaties in opkomende markten.

In essentie is de reis van het agrifood-ondernemerschap een achtbaan van uitdagingen en kansen. Maar ik ben vastbesloten om ondernemers in staat te stellen hun volledige potentieel te verwezenlijken en positieve veranderingen in de sector teweeg te brengen. Samen geven we vorm aan de toekomst van agrifood – één visionair idee per keer.

Snel delen

Minerve Vicente FoodValley
Minerve Vicente

Program manager Entrepreneurship bij Foodvalley

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin