Doorgaan naar artikel

Samenwerking smeltkaasmakers St. Paul en Koninklijke Eru

Naar eigen zeggen is het de grootste producentensamenwerking op het gebied van smeltkaas in Europa. Foto: Canva

Naar eigen zeggen is het de grootste producentensamenwerking op het gebied van smeltkaas in Europa. Foto: Canva

De producenten van smeltkaas St. Paul en Koninklijke Eru hebben een strategisch partnerschap gesloten. Hiermee ontstaat naar eigen zeggen de grootste producentensamenwerking op het gebied van smeltkaas in Europa.

Aanleiding voor het strategisch partnerschap is de voorgenomen overname en integratie van de smeltkaasproductie van Kasi Food. Deze is nu nog onderdeel van Lekkerkerker Food. Met deze overname willen St. Paul en Koninklijke Eru gezamenlijk hun marktaandeel vergroten. Ook moet de samenwerking leiden tot schaalvoordelen in de inkoop en productie.

Grootste assortimentsportfolio

St. Paul is een Belgisch-Nederlandse speler met vestigingen in Sint Jansteen en Lokeren. Het bedrijf richt zich op de zakelijke markt (b2b). Koninklijke Eru heeft een vestiging in Woerden en is gespecialiseerd in smeltkaas voor retail en foodservice. De samenwerking creëert één partij met een volledig aanbod aan (smelt)kaasbereidingen. De producentenorganisatie geeft aan niet qua volume de grootste speler in Europa te worden, maar wel qua assortimentsportfolio.

Een woordvoerder licht toe dat het gaat om een gelijkwaardige samenwerking waarbij per productgroep wordt gekeken waar deze het best geïntegreerd kan worden. Gezien de expertise van de bedrijven is de verwachting dat de industriële producten van Kasi Food op termijn op een locatie van St. Paul worden geproduceerd en de kaassauzen en smeerkaas bestemd voor de retail en foodservice bij ERU zullen worden geïntegreerd.

Expertise en ervaring voor gezamenlijke groei

De bedrijven verwachten te profiteren van elkaars expertise en ervaring om gezamenlijk groei te realiseren en tegelijkertijd de kwaliteit en efficiëntie van hun productieprocessen en inkoop te verbeteren. De samenwerking is volgens de woordvoerder gericht op het exploiteren van de sterkste kanten van zowel St. Paul als Koninklijke Eru, alsook Kasi Food.

De overname betreft alleen de smeltkaasactiviteiten van de Lekkerkerker Group. De andere bedrijfsactiviteiten, waaronder Lebo Kaas en Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, vallen hier buiten. Zowel Koninklijke Eru als St. Paul doen geen uitspraken over omzet en volume.

Lees meer over

Snel delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin