Doorgaan naar artikel

Sap- en smoothiemerk Innocent stopt met zuivelalternatieven

Innocent, maker van onder andere sappen en smoothies, stopt met de verkoop van zuivelalternatieven in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuws
Food
zuivelalternatieven Innocent premium

De verkoopcijfers van het assortiment zuivelvervangers, bestaande uit amandeldrink, hazelnootdrink, kokosnootdrink en haverdrink, vallen tegen voor Innocent. Foto: Canva

Innocent, maker van onder andere sappen en smoothies, stopt met de verkoop van zuivelalternatieven in het Verenigd Koninkrijk.

Dat laat het dochterbedrijf van Coca-Cola weten op social media. Daar stelt het dat de verkoopcijfers van het assortiment zuivelvervangers, bestaande uit amandeldrink, hazelnootdrink, kokosnootdrink en haverdrink, tegenvallen. Met een humoristische ondertoon stelt Innocent op Twitter:

“Het spijt ons te moeten zeggen dat ons zuivelvrije assortiment de komende weken de schappen zal verlaten. We weten dat sommigen van jullie echt dol zijn op onze kokos-, hazelnoot- en amandeldrankjes, dus we willen je heel erg bedanken voor het kopen ervan. We waarderen jullie alle vijf enorm.”

Gebruik van zuivelalternatieven als ingrediënt

Een woordvoerder liet aan nieuwssite Just Drinks weten: “We hebben de beslissing genomen om vanaf april 2023 te stoppen met ons assortiment zuivelalternatieven om ons te concentreren op onze best verkopende fruit- en groentesappen en smoothies. Hoewel het assortiment zuivelalternatieven niet wordt voortgezet, blijven we het gebruik van zuivelalternatieven als ingrediënten in onze producten onderzoeken. Sterker nog, we werken al aan enkele smakelijke nieuwe recepten met alternatieve zuivelingrediënten als onderdeel van onze productinnovatie.”

Plantaardige zuivelmarkt

Het merk betrad de plantaardige zuivelmarkt in 2018 in het Verenigd Koninkrijk. De producten zijn vanaf 2019 in Nederland ook tijdelijk verkrijgbaar geweest bij Albert Heijn. Onbekend is wanneer deze producten hier uit de schappen verdwenen en waarom.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin