Doorgaan naar artikel

Saputo sluit twee productielocaties Canada

Image

De Canadese zuivelgigant Saputo sluit twee vestigingen in Canada. Het gaat om productielocaties in Trenton (Ontario) en Saint John (New Brunswick).

De vestigingen sluiten respectievelijk september 2020 en januari 2021. Met de sluiting gaan rond de 280 banen verloren. De bedoeling is dat de productie wordt overgenomen door andere vestigingen. Als reden voor de sluiting geeft Saputo verbetering van de efficiency en een betere afstemming van productie en verkoop.

Meer plantaardige zuivel

Opvallend is dat Saputo aangeeft meer werk te willen gaan maken van plantaardige zuivel of zuivel met plantaardige ingrediënten. Binnen de onderneming is een senior vice-president aangesteld om deze divisie op poten te zetten en te profiteren van de toenemende vraag naar dergelijke producten.

Toename omzet

Gedurende het derde kwartaal van boekjaar 2020 (eindigend 31 december) zag Saputo haar omzet met 8,8% toenemen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder naar omgerekend € 2,7 miljard. Gedurende drie kwartalen nam de omzet toe met 9,3% naar € 7,7 miljard. De omzet is toegenomen als gevolg van recente acquisities zoals de overname van het Britste Dairy Crest, goed voor een omzetgroei van € 368 miljoen.

De aangepaste netto-winst nam in het derde kwartaal met 17,1% toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder en kwam uit op € 141 miljoen. Over negen maanden steeg de aangepaste netto-winst met 11,5% naar € 383 miljoen.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin