Doorgaan naar artikel

Savencia ziet marge op kaas ruim halveren

Savencia heeft afgelopen jaar op de kaasactiviteiten een winstmarge gedraaid van 2,1%, terwijl dat een jaar eerder nog 4,5% bedroeg.

Savencia

Savencia heeft afgelopen jaar op de kaasactiviteiten een winstmarge gedraaid van 2,1%. Foto: Canva

Het Franse kaas- en zuivelbedrijf Savencia heeft afgelopen jaar op de kaasactiviteiten een winstmarge gedraaid van 2,1%, terwijl dat een jaar eerder nog 4,5% bedroeg.

Savencia schrijft dat toe aan de kosteninflatie, maar ook aan een daling van de volumes in bepaalde landen. De nettowinst van de zuivelfabrikant van onder meer Caprice des Dieux en Tartare kwam daardoor 18% lager uit op € 68 miljoen. Savencia deelde al eerder mee dat de omzet juist met 16,8% was toegenomen naar € 6,5 miljard. Het uiteindelijke resultaat staat echter onder druk doordat de sterk gestegen kost niet gelijktijdig en in gelijke mate teruggehaald kunnen worden in de verkoopprijzen.

Savencia over 2023

Voor 2023 is Savencia voorzichtig ‘gezien het risico op tekorten en de aanpassing van de consumptiegewoonten door de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan.’ Wel is Savencia positief over het economisch herstel in China, ‘de grootste importeur ter wereld van zuivelproducten’.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin