SBTi: Klimaatdoelen FrieslandCampina dragen bij aan Parijs-akkoord

29-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

De klimaatdoelen van FrieslandCampina zijn in lijn met het streven naar maximaal 1,5 graden Celsius opwarming zoals overeengekomen in het klimaatakkoord van Parijs. Dat blijkt uit een toetsing door het Science Based Targets-initiative (SBTi).

Omdat FrieslandCampina ook wil dat de opwarming van de aarde tot een maximum van 1,5 graad Celsius beperkt blijft, publiceerde het bedrijf eerder dit jaar zijn klimaatplan met concrete reductiedoelen voor broeikasgasuitstoot. Peter Boterman, Global Director Corporate Sustainability, geeft aan dat het belangrijk is dat de klimaatdoelen en -acties concreet en goed meetbaar zijn. Reden om de klimaatplannen te laten toetsen door SBTi, volgens FrieslandCampina een wereldwijde expert op dit terrein.

Reducties in keten

FrieslandCampina’s klimaatdoelen en -acties naar 2030 zijn vastgelegd in het klimaatplan ‘Op weg naar klimaatneutrale zuivel’. In dit openbare plan staat welke reducties waar in de keten plaats moeten vinden. Voor de productielocaties en transport is dat bijvoorbeeld een reductie van 63%, voor leden-melkveehouders een reductie van 33% en voor categorieën als verpakkingen en andere grondstoffen een reductie van 43%.

Voor de realisatie van zijn klimaatplan verwacht FrieslandCampina dit decennium zo’n € 1,5 miljard te investeren.

Willem Veldman


Beheer