Doorgaan naar artikel

Schouten aan zet tegen corona

Geüpdatet op:
Nationale politiek & beleid
Commentaar
Minister van landbouw Carola Schouten. Foto: ANP

Minister van landbouw Carola Schouten. Foto: ANP

Na de zogenoemde intelligente lockdown onder het regime van het RIVM mogen minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid de touwtjes wat laten vieren. Zij waarschuwen echter ook voor een mogelijk tweede golf.

En als er niet snel en adequaat wordt ingegrepen, kan die golf wel eens uit de landbouw of voedingsmiddelensector komen. Zowel van uit de veehouderij en vleesverwerking komen op dit moment alarmerende berichten.

De dreiging van corona in de slachtwereld

Een nertsenhouder vraagt nadrukkelijk aandacht voor de problemen op zijn bedrijf en de gezondheid van zijn gezin. Dierenartsen die een brandbrief schrijven naar de minister. Medewerkers van slachterijen die anoniem hun zorgen uiten over de situatie in de slachthuizen.

Volgens hen wordt de dreiging van corona in de slachtwereld niet serieus genomen. Daarmee is deze vitale sector ineens een gevaarlijke exercitie. Inmiddels is bekend dat in de slachterij van Vion in Groenlo één op de vier medewerkers besmet is geraakt. Ook in andere slachterijen wordt het coronavirus bij medewerkers waargenomen.

Een stap opzij doen voor Schouten

Rutte en De Jonge mogen op hun persconferentie wel een stap opzij doen om ruimte te maken voor minister Carola Schouten van landbouw. Want met de toenemende corona-dreiging uit de veehouderij en de slachterijen is zij aan zet. Andere partijen wijzen vooral naar elkaar en wachten af totdat Schouten iets doet. De aanpak van corona duldt geen afwachtende houding. Er is werk aan de winkel. Als de smeekbedes van betrokkenen niet snel wordt gerhoord, ontstaat uit een etterende wond een gapend gat.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin