Shift Invest haalt € 23 miljoen op

Investeerder Shift Invest heeft € 23 miljoen opgehaald voor het nieuwe risicokapitaalfonds Shift III. In totaal zit nu € 70 miljoen in het fonds en is daarmee ruim overtekend.

Shift III is een fonds dat investeert in start-ups die een positieve impact kunnen maken op het gebied van circulariteit, biodiversiteit, klimaatverandering, afvalreductie of water. Het fonds richt zich op de sectoren ‘smart agriculture, circulaire technologie, greentech en smart materials’.

Corbion is nieuwe investeerder

Investeerders in het fonds zijn onder andere Rabobank, Wageningen UR, andere universiteiten, regionale ontwikkelingsfondsen en succesvolle startende ondernemers die werden gesteund door vorige fondsen. Eén van de nieuwe investeerders in het fonds is Corbion, een Nederlands voedingsingrediënten- en chemiebedrijf.

Circulaire economie

“We zien steeds meer family offices (beheerders van familiekapitaal) en corporates beseffen dat hun bijdrage nodig is voor de urgente verschuiving naar een andere en circulaire economie”, aldus Florentine Fockema Andreae, partner bij Shift Invest. ‘Door samen te werken met Corbion, een nieuwe investeerder in het fonds, ontstaat er synergie in het kader van branchekennis en wordt innovatie in een vroeg stadium ondersteund’, aldus Shift.

Investeringen

Shift startte in 2009 met een eerste impactfonds (Shift I) en investeerde onder andere in insectenproducent Protix en biotechbedrijf Chaincraft, dat onder andere ingrediënten voor veevoer uit organische reststromen maakt. Begin dit jaar werd nog bekend dat het investeringsfonds, samen met een ander fonds, een half miljoen euro investeert in FUMI Ingredients dat plantaardige alternatieven voor kippenei-eiwit ontwikkelt.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.