Skip to content

Signeerdatum fase 1-handelsdeal VS en China

Updated on:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: ANP - Foto: "Jim Watson"

Foto: ANP

De VS en China ondertekenen 15 januari het fase 1-handelsakkoord. Dat heeft Donald Trump aangekondigd op Twitter.

Volgens Trump zijn bij de ondertekening ‘hoge vertegenwoordigers’ aanwezig namens de Chinese regering. Op een later moment zal Trump naar Peking afreizen voor de onderhandelingen voor een fase 2-deal.

De fase 1-deal tussen de twee economische grootmachten werd eerder deze maand gesloten. Het was lang onduidelijk wanneer de ondertekening zou plaatsvinden. Als gevolg van het akkoord wordt een deel van de importheffingen die de twee landen elkaar oplegden weer verlaagd.

Granen en varkensvlees

De details van het akkoord zijn nog niet vrijgegeven. Dat gebeurt naar verwachting na de ondertekening. De verwachting is dat China ook landbouwgoederen als granen en varkensvlees uit de VS zal kopen, als ruil voor het verlagen van de Amerikaanse importtarieven, met een waarde van $ 160 miljard. Behalve landbouwproducten zal China ook energie en andere producten uit Amerika halen.

Beide landen kwamen half december nader tot elkaar, na twee jaar van spanning tussen de wereldeconomieën. Trump twitterde toen over een ‘fantastische deal’ voor iedereen. Deze eerste fase is een eerste concrete stap richting een handelsakkoord.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin