Slachterij ESA draait weer na tweede onderbreking

06-05 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Slachterij ESA, onderdeel van de VanDrie Group, heeft op 5 mei het werk opnieuw even stilgezet om alle corona-maatregelen goed ingeregeld te krijgen.

Kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn heeft na een nieuwe onderbreking van de werkzaamheden op 5 mei per 6 mei alle activiteiten weer opgestart. Dit meldt het op de website. Op 5 mei werd geconstateerd dat meer tijd nodig was om beschermende maatregelen adequaat in te voeren.

Corona-toezichthouders

De maatregelen die ESA heeft doorgevoerd, betreffen onder andere het opleiden en aansturen van ingehuurde corona-toezichthouders en het doorvoeren van aanpassingen in gangpaden, kleedruimtes, productieafdelingen en hygiënesluizen.

Op 21 april jongstleden werden voor het eerst activiteiten geschorst wegens een hoog percentage positieve coronagevallen onder de werknemers. Een week daarna kreeg ESA groen licht om weer open te gaan. Uit de dagelijkse testen die ESA uitvoert blijkt dat het aantal gevallen van Covid-19 aanzienlijk is teruggebracht, zo meldt de VanDrie Group. De andere twee bedrijven in Apeldoorn hebben niet meer met stilleggingen te maken gehad.

van der Horst

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.