Doorgaan naar artikel

Slachterij Gosschalk blijft langer dicht

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Bedrijfspand exportslachterij Gosschalk in Epe. - Foto: Jan Willem Schouten

Bedrijfspand exportslachterij Gosschalk in Epe. - Foto: Jan Willem Schouten

De slachterij van Gosschalk blijft langer dicht. Een tweede plan van aanpak is door de NVWA als niet voldoende beoordeeld voor de borging van het dierenwelzijn in de slachterij.

Een eerder plan van aanpak werd vorige week al als onvoldoende beoordeeld. De slachterij blijft dicht zolang er bij de NVWA geen vertrouwen in de borging van dierenwelzijn is op basis van het ingediende plan van aanpak. Dat laat een woordvoerder van de NVWA desgevraagd weten. Het is aan de slachterij om met een nieuw voorstel te komen. Daar hangt geen deadline aan.

De slachthuiserkenning van het bedrijf in Epe werd op 2 juli geschorst nadat undercoverbeelden van Varkens in Nood naar buiten kwamen waarop overtredingen van dierwelzijnsregels waren te zien. De NVWA plaatste de slachterij daarop maandag 28 juni onder verzwaard toezicht. Controleurs van de NVWA hebben bij dit toezicht ter plaatse opnieuw overtredingen met betrekking tot dierenwelzijn geconstateerd.

In combinatie met de brede afkeur in de maatschappij en de oproep van de Tweede Kamer om het slachthuis te sluiten, besloot de NVWA de erkenning in te trekken.

Gosschalk is niet bereikbaar voor commentaar op de langere sluiting.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin