Doorgaan naar artikel

Slachterij Smithfield sluit locatie in VS vanwege corona-uitbraak

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Smithfield-CEO Kenneth Sullivan waarschuwt: "Het is onmogelijk de supermarkten bevoorraad te houden als onze fabrieken niet draaien". - Foto: AFP

Smithfield-CEO Kenneth Sullivan waarschuwt: "Het is onmogelijk de supermarkten bevoorraad te houden als onze fabrieken niet draaien". - Foto: AFP

De Amerikaanse slachterij Smithfield Foods sluit een locatie in de Verenigde Staten vanwege een uitbraak van het coronavirus onder werknemers.

Bij meer dan 200 van de 3.700 werknemers op de locatie in Sioux Falls in de staat Zuid-Dakota is het coronavirus vastgesteld. De fabriek is een van de grootste varkensslachterijen in het land en goed voor 4 tot 5% van de Amerikaanse varkensvleesproductie.

‘Desastreuze gevolgen’

Kenneth Sullivan, de CEO van Smithfield, waarschuwt voor tekorten aan vlees in supermarkten door de sluiting van slachterijen. “De sluiting van deze fabriek, gecombineerd met een groeiende lijst van andere eiwitfabrieken (vleesverwerkers) die in onze sector zijn gesloten, duwt ons land gevaarlijk dicht bij de rand wat betreft onze vleesvoorraad. Het is onmogelijk de supermarkten bevoorraad te houden als onze fabrieken niet draaien. Deze sluiting van de fabriek zal ook voor velen in de keten, in de eerste plaats de veehouders, ernstige, misschien desastreuze gevolgen hebben, Deze boeren kunnen hun dieren nergens heen brengen.”

Smithfield is niet de eerste slachterij die de deuren tijdelijk sluit of de productie verlaagt vanwege het coronavirus. Tyson Foods, JBS USA en Cargill gingen Smithfield al voor omdat er onder werknemers sprake was van een corona-uitbraak.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin