Slachterijen houden druk op prijs slachtkoeien

02-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Slachterijen willen ook deze week minder kwijt voor de slachtkoeien.

Het negatieve sentiment in de slachtsector blijft de handel in slachtkoeien bezighouden. Slachterijen willen ook deze week minder kwijt voor de slachtkoeien. Op de veemarkt in Leeuwarden bleven prijzen opmerkelijk genoeg stabiel. Een groter aantal kopers begaf zich op de markt, waardoor de concurrentie onderling ook groeide. Ondanks dat het aanbod groter was dan vorige week, konden de dieren toch vrij vlot worden verkocht tegen gelijkblijvende prijzen.

Moeizame vleeshandel

De vleeshandel verloopt toch zeer moeizaam. De gestegen rundvleesprijzen blijven de gemoederen bezig houden, maar zorgen vooral voor een kleiner volume rundvlees dat nodig is.

In Duitsland is al langere tijd flinke prijsdruk op de slachtrunderen. Vooral de prijzen van slachtstieren moeten wekelijks flinke stappen naar beneden zetten, maar ook bij de slachtkoeien wordt men met flinke prijsdalingen geconfronteerd. Daar hebben ook Nederlandse slachterijen zeker mee te maken en die zullen dan ook naar beneden mee bewegen.

De rechtstreekse aanvoer van slachtkoeien is ruim en met een kortere slachtweek in het verschiet, zullen slachterijen volgende week eveneens een prijsverlaging willen doorvoeren.

Prognose: dalende prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer