Slachterijen VanDrie slachten weer kalveren

Kalfsvleesproducten in de slachterij van VanDrie.- Foto: ANP
Kalfsvleesproducten in de slachterij van VanDrie.- Foto: ANP

Na een schouw woensdag en de goedkeuring van de controlerende instanties zijn slachterijen weer in bedrijf.

De slachterijen van VanDrie zijn donderdag weer begonnen met slachten na een schouw op woensdag en de goedkeuring van de controlerende instanties. Het levert enige vertraging op, maar het was ook al een korte week door Koningsdag afgelopen dinsdag. Ondanks dat het vervelende gevolgen heeft voor de slachterijen zelf, wordt het effect hierdoor gedempt.

Starters duurder

De handel blijft zeer terughoudend. De maatregelen vanwege corona blijven in de meeste Europese landen zeer streng. Het openstellen van de terrassen in Nederland verandert nagenoeg niets aan deze situatie. Mei was in de jaren voor corona niet de slechtste maand voor kalfsvlees. Het wordt niet hardop uitgesproken, maar hieraan probeert de sector zich toch een beetje vast te houden. Ook door positieve berichten uit de Zuid-Europese landen.

Voor de komende week blijven de prijzen voor zowel jong- als oudrosés stabiel. De starters kruipen langzaam wat uit een diep prijsdal, als gevolg van flink duurdere nuchtere kalveren. Deze week ligt de prijs voor een starter op maximaal € 245 per dier.

Prognose: stabiele prijzen voor rosés.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.