Slachtkoeien 5 cent duurder in Bunnik

24-10 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het sentiment op de slachtkoeienmarkt verandert iets. Op de veemarkt in Bunnik werden de slachtkoeien 5 cent duurder. De koeien van O-kwaliteit staan hierdoor tussen € 4,05 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

In de afgelopen weken stonden de noteringen telkens onder druk door een groot aanbod van slachtdieren en een terughoudende vraag naar vlees.

Slachterijen verlagen niet meer

Slachterijen hielden afgelopen week hun noteringen gelijk, wat tot uiting kwam in een eveneens stabiele notering van Vee&Logistiek. Het is opvallend dat het aandeel magere koeien groter is dan anders en dat luxe koeien wat minder worden aangeboden. Dat geeft wat meer druk op de noteringen van de worstkoeien, maar dat was maandagmorgen nog niet merkbaar.

In Duitsland zorgde de krappere aanvoer ook voor een kleine correctie op de prijzen. Toch is men voorzichtig, want met de relatief hoge prijzen verwacht de groothandel dat de bestellingen voor de feestdagen aan het einde van het jaar terughoudend blijven. In Nederland loopt het aanbod van slachtkoeien verder terug en verwacht men in de komende tijd dat de prijzen ongeveer dit niveau vast weten te houden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer