Slachtkoeien blijven stabiel in prijs aan het begin van 2023

02-01 | |
Foto: Fotopersbureau Dijkstra
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Het nieuwe jaar begint rustig in de slachtkoeienhandel. In totaal werden 45 slachtkoeien aangevoerd. Dat zijn 9 dieren minder dan een week eerder.

De handel verliep vriendelijk en de noteringen bleven gelijk. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,10 en € 4,60 per kilo geslacht gewicht. Vorig jaar in de eerste week lag het prijsniveau nog zo’n 60 cent lager. Nu is de markt minder positief. Net voor kerst was de vraag goed en werd slachtvee nog wat duurder verkocht, maar vorige week bleven noteringen stabiel.

Retail vult voorraden rundvlees weer aan

De eerste week van januari wordt benut om langzaam weer op te starten. Vanuit de retail neemt de vraag naar rundvlees traditioneel toe, om voorraden weer aan te vullen. Over het algemeen is de vraag naar rundvlees niet heel groot in januari.

Vorig jaar werd dat beeld overigens doorbroken door een aanhoudend krappe aanvoer van slachtkoeien. Dit jaar lijkt het aanbod naar verwachting stevig, waardoor het prijsverloop een stuk moeizamer verloopt dan een jaar geleden. Voor deze week kan met gelijkblijvende noteringen worden gerekend.

Prognose: gelijkblijvende prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer