Slachtkoeien Bunnik prijshoudend

07-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Slachtkoeienhandel op de veemarkt in Bunnik verliep vlot en de dieren werden prijshoudend verkocht.

Het aantal dieren dat werd aangevoerd, was met 63 gelijk aan het aantal dat vorige week werd aangevoerd.

Lees verder onder de grafiek.

Grasoogst prioriteit

Melkveehouders hebben vorige week hun uren gemaakt op het land, waar voor velen de eerste snede gras eindelijk geoogst kon worden. Er was weinig tijd om koeien uit te selecteren, wat duidelijk effect had op het aanbod van slachtkoeien. Vee&Logistiek besloot de noteringen voor slachtkoeien met 10 cent te verhogen afgelopen vrijdag. Een koe van O-kwaliteit staat hier op € 2,75 tot € 3,20 per kilo geslacht gewicht.

Beperkt aanbod slachtkoeien

Het is voor slachterijen moeilijk voldoende dieren aan de slachthaken te krijgen. Ook in Duitsland is het aanbod zeer beperkt en moeten slachterijen met hogere prijzen werken. De vraag vanuit de horeca naar de luxere onderdelen neemt toe. In ons land ziet men hetzelfde. Er is nog wel rundvlees beschikbaar uit vrieshuizen, maar dat raakt met een dergelijke kleine aanvoer van slachtvee in rap tempo op. En dan zijn slachterijen genoodzaakt verder in prijs omhoog te gaan en worden slachtkoeien nog duurder.

Prognose: hogere prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.