Slachtkoeien Bunnik zakken in notering

13-06 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

​Het was op de veemarkt in Bunnik heel rustig. De aanwezige inkopers wilden minder kwijt aan de slachtkoeien.

De aanvoer bedroeg 64 slachtkoeien, bijna 30 meer dan een week eerder, toen de markt door Pinksteren een dag was verschoven. De noteringen van de goedkopere kwaliteiten dalen met 5 tot 10 cent. De notering van een koe van O-kwaliteit komt uit op € 4,45 tot € 4,90 per kilo.

Rechtstreekse handel

Vee&Logistiek verlaagde afgelopen vrijdag de noteringen ook nog met 5 cent. In een slachterij van VION gebeurde die dag een ongeval, waardoor het slachtproces stil lag en aanvoer opgeschoven moet worden. In ons land zijn de prijsdalingen niet zo sterk als in Duitsland, waar vleesstieren met ruim € 1,20 zakten in een paar weken tijd.

Slachtkoeien verloren iets minder terrein, daarvan daalden de noteringen toch ook nog zo’n 60 cent. Het lijkt daar nu wat te stabiliseren, doordat de vraag weer wat aantrekt. Daarbij is de verwachting dat het aanbod zowel in Duitsland, als hier in Nederland de komende dagen rustig is. Veel melkveehouders benutten de paar dagen mooi weer om gras te oogsten. Hierdoor lijkt een stabiele prijs voor slachtkoeien haalbaar.

Prognose: stabiel tot iets lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer