Slachtkoeien duurder op veemarkt Bunnik

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het blijft goed gaan in de slachtkoeienmarkt. De noteringen vertonen weer een stijging.

Op de veemarkt in Bunnik werden de meeste kwaliteiten slachtkoeien 10 cent hoger genoteerd. Een koe van O-kwaliteit staat met deze verhoging tussen € 3,05 en € 3,60 per kilo geslacht gewicht.

Kleiner aanbod

Het aanbod bedroeg maandagmorgen 18 oktober 71 koeien, dat waren er 15 minder dan een week eerder. Vee&Logistiek verhoogde afgelopen vrijdag 15 oktober ook al de noteringen voor slachtkoeien over de gehele linie met 10 cent. De handel was goed en de dieren werden vlot verkocht. De impact van het wildseizoen heeft minder effect op de rundvleesmarkt dan op de kalfsvleesmarkt, waarvan veel vlees richting de horeca afgezet wordt.

Daarbij blijft het algehele aanbod van slachtkoeien binnen Europa achter op voorgaande jaren, evenals de rundvleesimport, waardoor ook voor de komende weken een stabiele markt wordt voorzien. Een extra uitdaging voor slachterijen en vleesverwerkers is het verkrijgen van personeel om het aanbod wat er is ook te kunnen verwerken. Zeker als over enkele weken de slacht- en verwerkingsactiviteiten voor de feestdagen in december worden gestart.

Prognose: hogere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer