Slachtkoeien duurder op veemarkt Leeuwarden

15-04 | |
Veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Galama Media
Veemarkt in Leeuwarden. - Foto: Galama Media

Slachterijen hebben moeite om de hakens te vullen.

Het blijven bijzondere tijden voor de slachtkoeienmarkt. Hikkend tegen een maximumprijs, met een wat terughoudend aanbod, moeten slachterijen hun best doen de slachthakens gevuld te houden. Daarbij is het aanbod ook nog eens heel grillig. Wat plannen betreft is dat een lastige opgave.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden 390 slachtkoeien aangevoerd. Ten opzichte van de marktdag vorige week zijn dat er 20 meer. Voor een koe van O-kwaliteit wordt 10 cent meer betaald en deze kwaliteit noteert € 2,80 tot € 3,10. De handel was vlot. De lagere kwaliteiten werden 5 cent duurder verkocht. Deze situatie zien we ook in Duitsland. Een stevige vraag vanuit de retail, met een achterblijvend aanbod en daardoor stijgende prijzen.

Lees verder onder de grafiek.

Stabiele prijzen

In Nederland hebben slachterijen de afgelopen weken langzaam ook aan de vleeskant wat gedraaid aan de prijsknop, maar ze hebben niet veel speling. Slachterijen sturen aan op stabiele prijzen, ook voor volgende week. Het aanbod kan in de komende week wat toenemen. Temperaturen stijgen, waardoor melkveehouders het land op willen. Dan blijft er weinig tijd voor ze over om koeien uit te selecteren.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.