Slachtkoeien gelijk door kleinere capaciteit

29-04 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De situatie in de markt voor slachtkoeien verandert nauwelijks.

Het aanbod is ook deze week weer terughoudend. Op de veemarkt in Leeuwarden werden 364 slachtdieren aangevoerd. Dat waren er 24 meer dan een week eerder. De prijzen voor de slachtkoeien bleven gelijk.

Minder slachtcapaciteit

Door een slachtdag minder deze week werkt het tekort aan slachtkoeien al minder hard door. Ook zorgt de sluiting van Ameco in Apeldoorn in het begin van de week voor verschuivingen en blijft mede daardoor een voorziene prijsverhoging uit. De slachterij is op 28 april weer begonnen met slachten, maar er zullen dieren worden doorgeschoven naar volgende week. Dat zal ook in het begin van de week nog voldoende aanvoer voor slachterijen opleveren. Genoeg nog om de prijzen voor slachtkoeien niet verder te verhogen.

Belangrijke afzetlanden

De sector kijkt met een scheef oog naar de belangrijke afzetlanden. Er zal van enige spanning sprake zijn om de ontwikkelingen rondom corona. Vandaag wordt duidelijk of Frankrijk versoepelt en Spanje laat vanaf juni, onder voorwaarden, weer vakantieverkeer toe. Voor de komende week blijven de prijzen vooralsnog minimaal stabiel.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.