Slachtkoeien Leeuwarden leveren flink in

De prijs voor slachtkoeien gaat flink ondruit door een wegvallende vraag uit de horeca.

De prijzen van de magere koeien hebben flink ingeleverd: een koe van O-kwaliteit zakte 10 cent in prijs en kwam uit tussen € 2,55 en € 2,80. Het aanbod op de Leeuwarder veemarkt bedroeg woensdagavond 30 september 414 stuks, ongeveer gelijk aan vorige week.

Afzet van luxere delen vlees verloopt moeizaam

De afgekondigde regels door de overheid dreunen flink na, met name in de horeca. De afzet van de luxere delen vlees verloopt zeer moeizaam, inkopers zijn erg terughoudend in de vleesaankopen. Het jachtseizoen breekt aan, waardoor er normaal al wat minder rundvlees richting de horeca afgezet wordt. Nu zal dit effect wat minder zijn. Consumenten zijn voorzichtig geworden en kijken de huidige situatie eerst aan. Slachterijen werken met dagprijzen en dat geeft goed weer in welke situatie de vleesmarkt zich bevindt.

Gehakt in de aanbieding

Ook voor het goedkopere vlees worden lagere prijzen afgegeven. De verkopen van gehakt, hamburgers en goedkopere vleesonderdelen lopen niet eens zo heel slecht. Supermarkten zetten gehakt in de aanbieding, waardoor ook van daaruit flink druk op de vleesprijzen staat. Het vooruitzicht voor de komende weken is hierdoor uitgesproken slecht.

Prognose: prijzen dalen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.