Doorgaan naar artikel

Slachtkoeien plussen 5 cent in Bunnik

Foto: Herbert Wiggerman premium

Foto: Herbert Wiggerman

Op de veemarkt in Bunnik viel een kleine opleving in de noteringen te registreren. De slachtkoeien werden over de hele linie 5 cent duurder.

Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd tussen € 4,10 en € 4,60 per kilo geslacht gewicht. Dat is vooral het gevolg van een kleiner aanbod op de markt. In totaal werden 54 slachtkoeien aangevoerd. Dat zijn 17 dieren minder. In absolute zin zijn het niet veel dieren, maar relatief gezien daalt de aanvoer met bijna een kwart.

Rustige vraag

De vraag was rustig, wat ook de verwachting is voor de rest van de week. In Duitsland was de handel afgelopen week maar matig maar daar lijkt het aanbod wat af te nemen, waardoor deze beter in balans kwam met de vraag. Na wekenlang dalende prijzen bleven deze nu stabiel. In ons land blijft het aanbod stevig, maar kan de slachtsector het nog bijbenen waardoor prijzen ook stabiel blijven. Dit is de laatste week dat nog volop geslacht wordt. Vanaf volgende week daalt de capaciteit doordat veel werknemers de feestdagen in eigen land vieren. Blijft het aanbod van dieren zo groot, dan is een dalende prijs niet te voorkomen.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin