Slachtkoeien prijshoudend in Leeuwarden

11-08 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De vakantieperiode heeft een prijsdrukkend effect op de handel in slachtkoeien. De consumptie van rundvlees is laag omdat veel consumenten weer naar het buitenland durven gaan.

Slachterijen hebben de afgelopen weken ook nog eens met lagere capaciteit geslacht, omdat veel werknemers vakantie houden. Op de veemarkt in Bunnik zakten de noteringen ook nog wat. Het aanbod van slachtkoeien neemt wel toe. Op de veemarkt in Leeuwarden werden 280 dieren aangevoerd, dat zijn 60 dieren meer dan een week eerder. De handel verliep relatief vlot, maar inkopers wilden niet meer geld kwijt. De noteringen bleven hierdoor onveranderd.

Opschaling slachterijen

Inmiddels starten slachterijen langzaam weer op, maar dat betekent niet dat er direct al meer ruimte ontstaat. Gosschalk draait deze week op een lagere capaciteit en ook andere slachterijen schalen langzaam wat op. In de verdere verwerking en afzet is het nog zeer rustig, met lagere prijzen voor rundvleesonderdelen.

De vraag naar onderdelen van de voorvoet is op het moment nog het minst slecht. Als de opschaling komende week meer vorm krijgt, houden prijzen voor slachtkoeien dit niveau vast.

Prognose: moeizaam prijshoudend.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer