Slachtkoeien prijshoudend verkocht in Bunnik

14-11 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het blijft stabiel verlopen rond de handel in slachtkoeien. Eerder deze maand werd nog een teruglopend aanbod van slachtkoeien verwacht, maar inmiddels, halverwege de maand, blijft het aanbod toch nog groot.

Vorige week zijn zelfs koppels slachtkoeien doorgeschoven naar deze week, omdat de slachtcapaciteit niet toereikend was. Op de veemarkt in Bunnik blijft de aanvoer ongeveer gelijk ten opzichte van vorige week met 65 slachtkoeien. De handel verliep rustig, want de vraag is niet groot. Hierdoor maken de noteringen geen beweging ten opzichte van een week eerder. Een slachtkoe van O-kwaliteit staat tussen € 4,05 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

Aanhoudend aanbod

Doordat ruwvoervoorraden voor de winter niet ruim zijn en ook de ruimte in fosfaatquota beperkend is, worden veel melkkoeien op de melkveebedrijven afgestoten. De vraag naar rundvlees blijft terughoudend. De prijzen van alle producten zijn flink gestegen en zorgen ervoor dat consumenten minder rundvlees kopen. Voor de komende weken kan een teruglopend aanbod voor wat verlichting op de markt zorgen. Toch is de verwachting dat deze week met gelijke prijzen verloopt.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer