Slachtkoeien prijshoudend verkocht

Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De handel in slachtkoeien is moeizaam. De afzet van vlees loopt moeilijk, zoals altijd in de eerste maand van het jaar.

Uiteraard verscherpt corona het effect voor dit jaar. Op de veemarkt in Bunnik bleven de prijzen maandagmorgen 1 februari voor slachtvee gelijk ten opzichte van de marktdag een week eerder. De aanvoer bleef achter met 54 slachtkoeien, dat waren er acht minder dan de week ervoor. Dat voorkwam een prijsdaling, zoals die van vorige week, ondanks dat de handel na de lockdown verder verslechterde. Vee&Logistiek verlaagde afgelopen vrijdag 29 januari zijn prijzen voor de U-, R- en O-koeien met 5 cent. De O-koeien kwamen met deze verlaging uit op € 2,20 tot € 2,60 per kilo geslacht gewicht. Klein lichtpuntje is dat het nog 20 cent meer is dan in november, toen de horeca door de coronaregels werd gesloten.

Wankel evenwicht

Het blijft wel een smal koordje, waarop wordt gebalanceerd. Als het aantal slachtkoeien weer toeneemt, is een verdere prijsdaling onvermijdbaar. Blijft de aanvoer laag, dan is het met die krapte zelfs mogelijk dat de prijzen een stapje naar boven maken. Vooralsnog lijkt de balans gevonden te zijn.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Foto: ANP
17:37 | Marktanalyse

Varkensmarkt komt los

Foto: Ton Kastermans Fotografie
15:25 | Marktanalyse

Rustige handel bijproducten

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.