Doorgaan naar artikel

Slachtkoeienmarkt verloopt moeizaam

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Op de veemarkten is het rustig wat aanbod betreft.

Woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden worden maar 265 dieren aangevoerd. Dat zijn er vijf meer dan op de vorige marktdag. De handel op de markt is rustig en de dieren zijn prijshoudend verkocht.

Negatief sentiment in slachkoeienhandel

Het sentiment in de slachtkoeienhandel is allerminst positief. Slachterijen betalen deze week zo’n 5 cent minder voor het aangevoerde vee. In het voorjaar kon het relatief goedkopere voorvlees nog tegen stabiele prijzen worden afgezet. Nu ziet de handel ook de afzet van gehakt en snippers moeizamer verlopen. De afzet van luxe onderdelen trekt wel aan door extra vraag vanuit vakantieregio’s in het zuiden van Europa, maar door het kleine aandeel van deze onderdelen kan dat verdere prijsdruk niet voorkomen.

Op dit moment hangt het aanbod van slachtkoeien af van het weer. Door de droge omstandigheden zijn ondernemers eerder geneigd scherper te selecteren in hun melkveestapel. Regen die deze week valt, zou dat aanbod nog wat kunnen dempen en ervoor zorgen dat de prijs van slachtkoeien maximaal onveranderd blijven. Is dat niet zo, dan zakken de noteringen in de komende week.

Prognose: maximaal stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin