Slachtkoeienprijs 10 cent lager

25-01 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De terugval in de handel in slachtkoeien is stevig. Op de veemarkt Bunnik daalden de prijzen voor alle kwaliteiten met 10 cent.

Het aanbod maandag was met 65 dieren een stuk lager dan op de marktdag vorige week, toen er nog 82 aangevoerd werden. Toch was de handel heel matig. Een koe van O-kwaliteit zakt terug naar € 2,35 tot € 2,70 per kilo.

Vraag valt weg

Vorige week maakte Vee&Logistiek al een prijsdaling van 5 cent bekend op alle kwaliteiten. Het is goed merkbaar dat de vleeshandel nu nog meer hinder ondervindt van de regelgeving rond corona. Het wordt telkens lastiger het kleine beetje luxevlees dat nog werd verkocht via breng en afhaalrestaurants, krimpt verder. De export van rundvlees staat flink onder druk. Dat kan niet worden opgevangen door de afzet naar de supermarkten. Het gevolg is dat slachterijen de vleesprijzen met 10 cent per kilo naar beneden hebben bijgesteld.

Luxe delen vlees zijn ook in de komende weken moeilijk verkoopbaar. Dat drukt over de hele linie de prijzen. Een kleiner aanbod maakt de prijsval minder diep, maar het prijsniveau gaat weer een flink stuk naar beneden.

Prognose: lagere prijzen.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.