Slachtkoeienprijs gelijk, vraag naar vlees rustig

26-01 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

De markt voor slachtkoeien blijft met gelijkblijvende prijzen rekenen.

Op de veemarkt in Leeuwarden bedraagt het aanbod woensdag 370 slachtdieren, 30 meer dan een week eerder. De noteringen staan op hetzelfde niveau als een week eerder. Een koe van O-kwaliteit staat op € 4,15 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht genoteerd.

Forse rechtstreekse aanvoer van slachtkoeien

Het aanbod van slachtkoeien in de rechtstreekse aanvoer lijkt nog steeds aan de forse kant te blijven. Het kleinere aantal slachtingen vorige week ten opzichte van een week eerder, lijkt de opmaat te zijn voor een verder dalende aanvoer van slachtkoeien. Maar een handelaar merkt op dat het op de tocht staan voor derogatie, toch ook melkveehouders doet besluiten juiste meer koeien af te voeren.

Vraag naar vlees is rustig

In de vleeshandel is er een dunne balans tussen vraag en aanbod. De vraag naar vlees is rustig en verandert naar verwachting niet heel snel. Een afnemend aanbod zou de noteringen voor slachtkoeien weer een duw naar boven kunnen geven, maar handelaren en inkopers zijn terughoudend met het uitspreken van een kleiner aanbod in de komende weken. Noteringen lijken daardoor het stabiele karakter door te zetten de komende week.

Prognose: gelijkblijvende noteringen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer