Slachtkoeienprijs stabiel in Bunnik

31-10 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De noteringen voor slachtkoeien bleef gelijk op de veemarkt in Bunnik, terwijl het aantal wel steeg.

In totaal werden 82 slachtkoeien aangevoerd, dat zijn 18 koeien meer dan een week eerder. De handel verliep volgens een handelaar rustig. Vorige week werden noteringen op de veemarkten nog verhoogd. Ook Vee&Logistiek kon op basis van de gedane handel de noteringen over de hele linie met 5 cent verhogen. Veel meer ruimte in de noteringen lijkt deze week niet te zijn. Een koe van O-kwaliteit komt uit tussen € 4,05 en € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

Tekst gaat door onder grafiek

Consumptie rundvlees

De consumptie van rundvlees is nog terughoudend. Ook is de personele bezetting voor de meeste slachterijen nog een uitdaging. Het aanbod van slachtkoeien wordt langzaamaan minder, waarbij het aandeel magere koeien nog steeds groot is. Dat geeft extra prijsdruk, terwijl de luxe afgemolken slachtkoeien wat makkelijker van eigenaar wisselen.

Ook in Duitsland wordt hetzelfde marktbeeld geschetst. Het aanbod loopt terug en de vraag stabiliseert. Het lijkt erop dat de slachtkoeiensector in ons land deze week in de slachtkoeien met stabiele prijzen worden verhandeld.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer