Doorgaan naar artikel

Slachtvee weer goedkoper verkocht

Foto: Fotopersburo Dijkstra

Foto: Fotopersburo Dijkstra

De aanvoer van slachtrunderen op de veemarkt in Bunnik was maandag 6 april weer zeer klein. Het nieuwe dieptepunt kwam uit op 27 koeien en één stier.

De oorzaak moge duidelijk zijn. Het vermijden van coronabesmettingen wordt ook door de melkveehouders heel serieus genomen. Bovendien zijn ze momenteel ook druk met andere zaken, zoals de werkzaamheden op het land.

Melkvee vervangen heeft nu ook geen hoge prioriteit. De slachterijen hebben al weken grote moeite met de verwaarding van het geslachte rund. De ‘betere’ delen zijn slecht op normale waarde te verkopen, doordat de kanalen waardoor het vlees de consument normaal bereikt (horeca en foodservice) gesloten zijn. Export lukt ook niet goed, om dezelfde reden.

Dalende prijzen voor slachtkoeien

Het geringe aanbod bood geen soelaas om in Bunnik de noteringen ongewijzigd te laten. Net als vorige week in Leeuwarden daalden de prijzen verder. De sterkste prijsdaling was in de midden-categorieën O- en P-kwaliteit. Er ging € 0,10 van de notering af. Worstkoeien blijven relatief goed gevraagd. De notering voor de eerste kwaliteit zakte aan de bovenkant met € 0,10 in prijs en aan de onderzijde € 0,05.

Prognose: prijsdruk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin