Doorgaan naar artikel

Slechte vraag drukt op prijs nuka’s

Foto: Bert Jansen -

Foto: Bert Jansen

Vleeskalverhouders stellen de aankoop van nuka’s uit. Dat zorgt voor druk op de prijzen.

Handelaren zien dat het beeld in de handel met nuchtere kalveren niet of nauwelijks verandert momenteel. Vleeskalverhouders zijn terughoudend in het opzetten van nuchtere kalveren, omdat de dieren in de zomermaanden slachtrijp zijn. Dan leveren ze doorgaans wat minder op en kalverhouders willen dan dus liever geen kalveren afleveren bij de slachthuizen.

Het aanbod aan nuchtere kalveren is nog altijd relatief ruim. Zeker voor de tijd van het jaar zijn genoeg kalveren beschikbaar, zien handelaren. Ook op de veemarkt in Purmerend werden dinsdag 17 december relatief gezien veel kalveren aangeboden. Dat had ook deels te maken met het feit dat het in Purmerend de laatste kalvermarkt van het jaar was.

€ 65 per dier

De prijzen voor nuchtere kalveren gingen over de gehele linie met € 5 omlaag op de veemarkt in Purmerend. Daarmee komt de prijs voor een zwartbont stierkalf uit op maximaal € 65 per dier, terwijl voor een 50% Belgisch blauw stierkalf een maximumprijs van € 200 op de borden staat op dit moment. Handelaren verwachten niet dat de prijs nog veel verder zakt.

Jaarwisseling

Gehoopt wordt dat de prijs na de jaarwisseling zelfs weer iets omhoog kan, omdat het aanbod naar verwachting wat minder groot is. Of dat ook gaat gebeuren moet blijken op 7 januari 2020, wanneer de eerstvolgende kalvermarkt in Purmerend wordt gehouden.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin