Doorgaan naar artikel

Sligro herstelt stapsgewijs van coronadip

Foto: ANP premium

Foto: ANP

Voedingsgroothandel Sligro heeft in het derde kwartaal iets meer omzet gedraaid dan een jaar geleden.

De omzet kwam uit op € 556 miljoen, dat is 1,8% meer dan in 2020. Sligro is daarmee aan het herstellen van de coronadip. Over de eerste drie kwartalen kwam de omzet uit op € 1,344 miljoen, net geen 10% minder dan in de dezelfde periode in 2020.

Sligro heet sterke positie

Sligro meldt een herstel in bijna alle klantsegmenten. Bedrijfscatering, evenementen en de zorg blijven nog wel achter, volgens Sligro, maar er is wel sprake van enig herstel, al is dat stapsgewijs. Het foodservice-bedrijf heeft in genoemde segmenten een relatief sterke positie in zowel Nederland als België. In de eerste drie kwartalen van dit jaar behaalde Sligro € 1.229 miljoen omzet in Nederland en € 115 miljoen in België. Sligro geeft geen voorspelling voor het resultaat over heel 2021.

26% onder niveau 2019

De omzet in de eerste drie kwartalen van 2020 was inclusief een flink gestegen omzet in tabaksproducten. In de eerste drie kwartalen dit jaar nam die juist met € 36 miljoen af. Dat is dus meer dan gecompenseerd door de andere segmenten. Volgens Sligro wordt de omzetstijging versterkt door een samenwerking met Heineken met een nieuw platform voor bestellen, leveren en factureren.

Als de laatste beperkende coronamaatregelen worden opgeheven, verwacht Sligro snel weer op het niveau van voor corona uit te komen. De omzet ligt over de eerste negen maanden nog ruim een kwart onder het niveau van voor corona, in het derde kwartaal is dat nog 10%.

Rust in keten

Volgens Sligro brengt het bedrijf na een turbulente herstart van de markten nu weer stap voor stap rust terug in de keten. Tegelijkertijd blijft nog sprake van beperkte beschikbaarheid van mensen in distributie en transport en zijn sommige producten beperkt beschikbaar. Dat blijft de markt nog wel even beheersen, volgens de update van Sligro.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin