Skip to content

Sligro neemt activiteiten Metro in België over

Groothandel Sligro Food Group neemt de activiteiten van Metro in België over.

Sligro betaalt een bedrag van € 47 miljoen voor de overname van de Metro-activiteiten. Foto: ANP premium

Sligro betaalt een bedrag van € 47 miljoen voor de overname van de Metro-activiteiten. Foto: ANP

Groothandel Sligro Food Group neemt de activiteiten van Metro in België over.

Het gaat om negen Metro-groothandels en zo’n 490 medewerkers. Sligro betaalt een bedrag van € 47 miljoen voor de overname. De overgenomen activiteiten zijn goed voor een omzet van jaarlijks zo’n € 300 miljoen. Sligro verwacht echter dat, na inrichting van de Metro-locaties met de technische infrastructuur en assortiment van Sligro, er een lagere startomzet dan dit bedrag zal zijn. Het verwacht ‘binnen enkele jaren’ weer het niveau van € 300 miljoen te kunnen bereiken.

Hiermee realiseren wij onze doelstelling om ook in België te komen tot een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels voor foodprofessionals

Koen Slippens, CEO: “Wij zijn blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Hiermee realiseren wij onze doelstelling om ook in België te komen tot een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels voor foodprofessionals. De afgelopen jaren hebben wij de organisatiestructuur, onze teams en logistieke en IT-infrastructuur in België voorbereid op deze situatie. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in om dat nu te kunnen gaan invullen.”

Bod op Metro-activiteiten

Sligro maakte in november al bekend een bod te hebben uitgebracht op de Metro-activiteiten. Metro was onderdeel van Makro Cash & Carry Belgium. Dit laatste bedrijf nam in september maatregelen om bescherming te krijgen tegen schuldeisers voor de Metro-activiteiten. Het bedrijf had al langere tijd financiële moeilijkheden.

Sligro België bestaat uit Sligro ISPC en JAVA Foodservice. Dit laatste bedrijf werd in 2016 overgenomen. Het was een belangrijke stap om een toonaangevende speler te worden op de Belgische foodservice markt. ISPC werd in 2017 overgenomen en toegevoegd aan de groep. Binnenkort zullen de Metro-activiteiten dus waarschijnlijk volgen. De Belgische mededingingsautoriteit moet nog goedkeuring geven.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin