Sligro wint rechtszaak over Emté

11-11-2021 | |
Jumbo en Coop claimden zeker € 83 miljoen van Sligro wegens vermeende misstanden rond de verkoop van de filialen. - Foto: Sligro
Jumbo en Coop claimden zeker € 83 miljoen van Sligro wegens vermeende misstanden rond de verkoop van de filialen. - Foto: Sligro

Groothandelsbedrijf Sligro heeft een belangrijke rechtszaak tegen Jumbo en Coop gewonnen.

Die twee supermarktketens vinden dat Sligro de financiële situatie van Emté-winkels te positief weergaf toen ze deze van het bedrijf overnamen. De rechtbank in Amsterdam wees alle klachten van supermarktketens Jumbo en Coop af, meldt Sligro.

Vermeende misstanden

Eind vorig jaar werd bekend dat Jumbo en Coop zeker € 83 miljoen claimden van Sligro wegens vermeende misstanden rond de verkoop van de filialen, een deal van € 410 miljoen. Een jaar later klaagden Jumbo en Coop dat bepaalde winstmarges van de Emté-winkels zich na de aankoop niet ontwikkelden zoals verwacht. Sligro heeft altijd ontkend iets verkeerd te hebben gedaan rond de verkoop.

Jumbo bevestigt de uitspraak. “Volgens Jumbo en Coop zijn er duidelijke aanwijzingen dat Sligro, voorafgaand aan de verkoop, een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven omtrent de financiële positie van Emté, maar kennelijk hebben wij dat voor de rechter onvoldoende hard kunnen maken”, laat een woordvoerster in een schriftelijke reactie weten. De supermarktketen betreurt het verlies ten zeerste en weet nog niet of het in hoger beroep gaat.

ANP Algemeen Nederlands Persbureau


Beheer