Social media-actie voor Bedank De Boer Dag

15-10 | |
Foto: Dutch Food Week
Foto: Dutch Food Week

Dutch Food Week heeft zaterdag 15 oktober uitgeroepen tot de eerste Bedank De Boer Dag. Onder dit motto is vandaag een social media-actie georganiseerd.

De organisatie van Dutch Food Week roept iedereen op om social media berichten, foto’s en filmpjes te delen met #BDBD2022, waarin boeren, tuinders en vissers in het zonnetje gezet worden. Voor de leukste inzendingen heeft de organisatie diverse prijzen, waaronder een buurttafel-evenement voor 50 personen van Aviko, dinerbonnen, appeltaarten en bossen bloemen.

Dutch Food Week wil op deze manier boeren op een positieve manier onder het voetlicht brengen, in een roerige tijd. “Tijdens Dutch Food Week is er alle aandacht voor de positieve kracht van ons voedsel, ook de makers mogen we dan niet vergeten”, aldus Dutch Food Week-voorzitter Dirk Duijzer.

Het idee komt van de Amerikaanse ‘Thank a Farmer Day’. Stichting Boer Bewust heeft hier de afgelopen jaren ook aandacht voor aandacht voor gevraagd. De organisatie van Dutch Food Week wil de dag nu onder een Nederlandse naam bij een breder publiek onder de aandacht brengen.

Graumans
Kirsten Graumans Redacteur


Beheer