Sofina neemt Eight Fifty Food Group over

31-03 | |
Foto: Alex Tai/SOPA
Foto: Alex Tai/SOPA

Het Britse voedingsbedrijf Eight Fifty Food Group is door de huidige eigenaar CapVest Partners verkocht aan de Canadese foodfabrikant Sofina.

De basis van Eight Fifty is Karro Food Group, dat eind 2012 de Britse varkensvleesactiviteiten van het toenmalige Vion UK voortzette. De andere tak is diepvriesvis onder het Britse merk Young’s Seafood.

‘Leidende proteïneleverancier’

CapVest nam Karro Food Group, een van de grootste geïntegreerde varkensvleesbedrijven in het Verenigd Koninkrijk, in 2017 over van investeringsbedrijf Endless. Dat financierde vijf jaar eerder een management buyout van de varkensdivisie van Vion UK. In 2019 werd ook Young’s Seafood overgenomen, waarna het bedrijf verder ging onder de naam Eight Fifty Food Group. Eight Fifty noemt zichzelf ‘een van de leidende proteïneleveranciers in Europa’.

Doordraaien onder huidig management

Eight Fifty telt rond de 8.300 werknemers, verdeeld over 23 productiebedrijven. Het exporteert in toenemende mate naar Azië en Noord-Amerika. Eight Fifty blijft onder het huidige management doordraaien. Directeur Di Walker: “We zijn begonnen als Britse varkensvleesleverancier met minder dan € 580 miljoen aan omzet. Na een aantal jaren met eigen groei en acquisities zijn we nu een Europese specialist met ruim € 2,3 miljard aan verkopen.”

Sofina Foods

De nieuwe eigenaar Sofina Foods is een van de grootste voedingsbedrijven van Canada. Het bedrijf telt 21 vestigingen en biedt werk aan 5.000 mensen. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de verschillende concurrentiediensten.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.