Doorgaan naar artikel

Sojaverwerking helpt Bunge aan hogere winst

Foto: ANP

Foto: ANP

Agrarisch handelshuis Bunge maakte in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet, maar de winst steeg. Er waren onder andere hogere marges voor de verwerking van soja in Zuid-Amerika, Europa en Azië.

De omzet bleef steken op $ 9,46 miljard, terwijl dat vorig jaar ruim $ 10 miljard was. De ebit, het resultaat voor rente en belastingen groeide van $ 354 miljoen naar $ 738 miljoen. De nettowinst steeg van $ 214 miljoen vorig jaar naar $ 516 miljoen in 2020. In het eerste kwartaal van 2020 maakte Bunge nog verlies door indirecte gevolgen van het coronavirus.

Granen deden het goed

In de divisie oliehoudende zaden steeg de ebit van $ 173 miljoen naar $ 544 miljoen. Ook de granen deden het goed. Voor dit onderdeel steeg de ebit van $ 36 miljoen naar $ 299 miljoen. Het segment oliën deed het beter dan verwacht. Ondanks een sterke daling van de vraag naar eetbare oliën, vanwege de sluiting van onder andere horeca, en naar biobrandstoffen, werd er nog een omzet gemaakt van $ 2,1 miljard tegenover $ 2,2 miljard vorig jaar. Dat kwam onder meer door een hogere vraag vanuit de retailhoek en een gedeeltelijk herstel van de vraag vanuit foodservice en naar biobrandstoffen.

Tweede kwartaal beter dan verwacht

Bunge verhoogt de financiële voorspelling voor het jaar 2020 omdat de resultaten over het tweede kwartaal beter uitpakten dan verwacht. Tot nu toe heeft Bunge nog geen significante verstoringen in haar aanvoer- en leveringsketens als gevolg van het coronavirus.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin