Skip to content

Spaanse foodfabrikant stopt met productie

Cerealto Siro Foods heeft de activiteiten bij al zijn fabrieken in binnen- en buitenland stop gezet.

Foto: Canva

Foto: Canva

De Spaanse koek-, snacks- en pastafabrikant Cerealto Siro Foods heeft de activiteiten bij al zijn fabrieken in binnen- en buitenland stop gezet.

Het bedrijf, met een productie van 374.000 ton, een omzet van rond de € 600 miljoen en 4.600 werknemers, heeft een schuldenlast van meer dan € 300 miljoen. Een overnamepoging is gestrand na verzet van de werknemers tegen de vereiste besparingen.

Eigen merk van supermarkten

Cerealto Siro Foods heeft fabrieken in Spanje en Portugal en is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Italië. Het bedrijf levert vooral producten onder eigen merk van supermarkten. De werknemers blijven voorlopig aan de slag om de voorraden gereed product weg te werken, maar nieuwe producten worden niet meer gemaakt.

Schulden

“De situatie van de onderneming is erg kritisch en we zullen met de financiële instellingen bekijken welke volgende stappen we moeten zetten. We kunnen wettelijk niet de schulden verder opvoeren, dus hebben we verantwoordelijk besloten de productie tijdelijk stop te zetten. We hadden samen met investeerders een goede oplossing gevonden maar een deel van onze teamleden wilde die niet accepteren”, aldus een verklaring van de directie.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin