Spaanse producent vleesvervangers Heura verdubbelt omzet

27-07 | |
Productie van vleesvervangers. - Foto: ANP
Productie van vleesvervangers. - Foto: ANP

De omzet van de Spaanse producent van vleesvervangers Heura verdubbelde in de eerste helft van 2022.

De omzet kwam uit op € 14,7 miljoen, tegenover € 7,6 miljoen een jaar eerder. Ook verkoopt het bedrijf zijn producten nu in zo’n 18.000 winkels, waar dat er eind vorig jaar 13.000 waren. Over het resultaat brengt het geen informatie naar buiten.

Snelle groei

Huismarkt Spanje is de belangrijkste afzetmarkt, waar het in 65% van de retail aanwezig is met zijn producten. Naar eigen zeggen werd Heura het afgelopen halfjaar de onafhankelijke start-up met het grootst aantal landen in zijn portfolio. Producten zijn momenteel verkrijgbaar in meer dan 20 landen. Met name in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Zwitserland vond snelle groei plaats door nieuwe partnerschappen met internationale retailers zoals Migros, Carrefour en Super U. In Nederland zijn de producten van Heura te vinden in Jumbo-supermarkten.

In de rest van het jaar focust de producent van vleesvervangers op verdere internationale expansie. Ook wil het dan zijn eerste patentaanvragen in te dienen en te presenteren die voortkomen uit Good Rebel Tech, het R&D platform van het bedrijf.

Eerder dit jaar haalde het bedrijf ruim € 4 miljoen op in een crowdfundingscampagne waaraan ruim 4.500 mensen meededen.

Kloosterman


Beheer