Doorgaan naar artikel

Spaanse varkensgigant koopt 4.720 ton kastanjes

Foto: Canva

Foto: Canva

De Spaanse Coren-Groep schrijft dat het dit jaar 4.720 ton Gallische kastanjes koopt. Hier is een bedrag van € 7,08 miljoen mee gemoeid.

Coren voert de kastanjes aan de varkens in hun Selecta-concept. Een programma met vrije-uitloopvarkens dat sinds 2012 bestaat. Het vlees van deze varkens is geliefd bij consumenten, volgens het bedrijf.

Conserveren

De kastanjes worden geschild, gekookt en ingevroren, zodat deze houdbaar zijn en jaarrond beschikbaar voor de varkens. De kastanjes zijn afkomstig van 160.000 bomen, die groeien op 2.100 hectare grond in de Spaanse regio Galicië.

De Spaanse Coren-Groep is een integratie die varkens-, rund- en pluimveevlees en eieren produceert. Het vlees en de eieren is afkomstig van 3.200 aangesloten veehouderijen, allemaal coöperaties die vallen onder een hoofdcoöperatie. Het varkensvlees verwerkt de groep in een eigen fabriek. Dit bedrijf heet Frigolouro en produceert jaarlijks meer dan 40 miljoen kilo varkensvlees, 1,8 miljoen kilo hammen en 7 miljoen kilo vleesconserven.

Maatschappelijke functie

De vleesintegratie verlengt met deze overeenkomst het bestaande afnamecontract voor de kastanjes. Coren schrijft dat het met de aankoop bijdraagt aan de instandhouding van het Gallische platteland en de welvaart van de bewoners.

Beheer
WP Admin