Doorgaan naar artikel

Stabiel prijsniveau kalveren op veemarkt in Purmerend

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl premium

De kalvermarkt in Purmerend. - Foto: Wick Natzijl

Voor de komende weken zijn gelijkblijvende tot verder stijgende kalverprijzen mogelijk.

De kalvermarkt trekt heel langzaam wat aan. Vorige week verhoogden de veemarkten hun noteringen voor de nuchtere dieren. Deze week krijgt dat in Purmerend geen vervolg. De handel op de Purmerendse veemarkt vertoonde hetzelfde beeld als een week eerder. Het aanbod bleef met 446 kalveren ongeveer op het niveau van een week eerder. Dat geeft onvoldoende ruimte om de prijzen te verhogen.

Duitse kalveren duurder

In Duitsland verloopt de handel nog telkens een stapje positiever en kan voor de derde week op rij een prijsverhoging worden genoteerd van € 5 per dier. De vraag in het land blijft goed, door de stevig aanhoudende vraag naar rundvlees en de bijbehorende prijzen. Het aanbod van nuchtere kalveren blijft nog steeds krap. De prijs van de kalveren loopt wat in op de Nederlandse kalverprijs.

Import Ierse kalveren

Een factor die de komende weken wat meer druk op de markt gaat geven, is de import van Ierse kalveren. Deze week komen grotere aantallen ons land binnen. Vorig jaar bleef die invoer wat achter in vergelijking met voorgaande jaren, omdat de Ierse kalveren relatief veel duurder waren. Nu valt het muntje de andere kant op en zijn de geïmporteerde dieren gunstiger geprijsd. Voor de komende weken ziet het er niet heel somber uit en zijn gelijkblijvende tot verder stijgende prijzen nog steeds mogelijk.

Prognose: stabiele tot stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin