Stabiele markt slachtkoeien

02-09-2021 | |
Koeien op de veemarkt in Leuuwarden. - Foto: Mark Pasveer
Koeien op de veemarkt in Leuuwarden. - Foto: Mark Pasveer

De handel in slachtkoeien was goed op de veemarkt in Leeuwarden. Er werden woensdag 1 september 418 dieren aangevoerd.

Dat zijn er 68 meer dan op de marktdag van een week geleden. Een forse stijging in het aantal, maar de noteringen voor de slachtkoeien bleef gelijk. Een koe van O-kwaliteit noteert tussen € 3,05 en € 3,40 per kilo geslacht gewicht.

Grote vraag naar rundvlees

Afgelopen week is er een flinke vraag naar rundvlees geweest om de lage voorraden na de vakanties weer aan te vullen. Nu alle vleesvoorraden weer op peil zijn, zakt die vraag terug. Toch blijft het prijsniveau goed en lijkt de rundvleesafzet niet weg te zakken.

Opmerkelijk is dat er wat druk komt op de verkoop van snippers en gehakt. Daar tegenover staat dat juist luxere rundvleesdelen prijshoudend en zelfs wat duurder verkocht worden. Het nieuws dat Gosschalk, onder strenge voorwaarden, weer mag slachten wordt door de sector toegejuicht. De capaciteit van de slachterij is zeker nodig voor de slachtsector. Bovendien kunnen handelaren weer kiezen waar ze hun vee laten slachten. Voor de komende week kan het aanbod wat groeien, maar er wordt rekening gehouden met stabiele prijzen.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman RedacteurBeheer