Stabiele noteringen bij rosévleeskalveren

16-06 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De noteringen van rosévleeskalveren blijven gemiddeld stabiel.

Dat betekent prijzen tot € 5 per kilo geslacht gewicht voor jongrosé en € 4,85 voor de oudrosés. Een aantal handelaren meldt bij beide kalversoorten wel een lichte prijsdruk, maar gemiddeld leidt dat vooralsnog niet tot bijstellen van de noteringen.

Vleesafzet

Een belangrijk fundament is de vleesafzet; verkopers moeten er hard aan trekken, maar kunnen afzetprijzen nog gelijk houden. De hoop is dat de kalveren de komende weken dit niveau kunnen behouden. Gemakkelijk wordt dat niet. Juli is immers doorgaans een moeilijke maand. Aan de andere kant zijn er geen signalen dat de bodem volledig uit de markt wordt geslagen.

Starters stabiel in prijs

Ook starters blijven stabiel en wel op € 355 per kalf af-stal. Er worden enkele koppels voor een paar euro meer verkocht en de stemming is vlot prijshoudend. De verwachting is dat het aanbod de komende weken niet bijzonder groot is omdat als gevolg van de hoge prijzen destijds minder nuchtere kalveren zijn opgezet. Prijzen blijven minimaal stabiel, maar misschien komt er nog een bescheiden plusje op.

Prognose: Prijsdruk rosékalveren; starters prijshoudend.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer