Stabiele noteringen slachtkoeien

21-11 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

​De noteringen van de slachtkoeien blijven op de veemarkt in Bunnik stabiel.

Het aanbod van slachtkoeien blijft met 62 dieren ongeveer gelijk aan het aanbod van een week eerder. De dieren zijn goed verkocht, maar ruimte voor een prijsverhoging is er niet. Een koe van O-kwaliteit staat genoteerd op € 4,05 tot € 4,55 per kilo geslacht gewicht.

Rechtstreekse aanvoer

Ook in de rechtstreekse aanvoer is nog geen ruimte voor prijsverhogingen. Vee&Logistiek hield afgelopen vrijdag de noteringen stabiel. Het aanbod houdt aanhoudend hoog niveau aan. Vergelijkend met vorig jaar is het aantal slachtingen met 10.674 stuks iets meer. Toen daalde dit aantal pas in de laatste twee weken van het jaar onder de 10.000. Het grote verschil met nu zijn de verslechterende economische omstandigheden voor de consumenten. Dat maakt het voor de horeca ook spannend, want teruglopende bezoeken aan horecagelegenheden liggen op de loer.

In de bestellingen voor de vleesverkopen loopt het niet storm, maar houdt men ook in het achterhoofd dat het aanbod van vlees terug kan lopen. Voor deze week verwacht men eerst nog een stabiele prijs.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer