Stabiele noteringen voor rosékalveren

Foto: Joris Telders
Foto: Joris Telders

Na maanden van flinke prijsverhogingen is de situatie op de markt voor rosékalveren nu echt anders. Prijzen voor jongrosés stijgen minimaal en noteren nu € 4,05 per kilo geslacht gewicht. De prijs van oudrosé is en blijft € 3,78 per kilo.

Stabiele noteringen wordt in de markt gezien als iets positiefs. Deze periode is andere jaren vaak moeizaam met lagere prijzen tot gevolg. Sowieso liggen prijzen op een relatief hoog niveau. Vorig jaar was de notering € 3 per kilo; het jaar ervoor € 3,50. Kosten zijn echter ook fors gestegen.

Lees verder onder de grafiek.

Krap aanbod houdt aan

Het structureel krappe aanbod aan kalveren en geen treurstemming in de (internationale) vleesmarkt maken dat prijzen niet hoeven te zakken. De handel verwacht binnen een paar maanden weer aantrekkende vleesprijzen en wil voorkomen dat noteringen nu zakken. De komende weken zal blijken of dat haalbaar is.

Ook de starters zijn prijshoudend met noteringen rond de € 345 per kalf. Ook hier is het aanbod beperkt terwijl kalverhouders goed bestellen. Een volle maiskuil en betere prijzen van de afgelopen maanden geeft duidelijk vertrouwen.

Prognose: stabiele prijzen rosés en starters.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteurBeheer