Stabiele prijs blankvleeskalveren

Foto: Jan Willem Schouten
Foto: Jan Willem Schouten

Er is afgelopen week in de blankvleessector weinig veranderd ten opzichte van een week eerder.

Waar veel landen hun regels verder aanscherpen, is het voor verkopers elke keer weer een uitdaging om afzet voor het kalfsvlees te vinden. Doordat de laatste weken van vorig jaar nadrukkelijk is gewerkt aan het verlagen van de slachtleeftijd, is een stabiele prijs mogelijk. Ook het aanbod is kleiner, doordat integraties vorig jaar al langere leegstand van stallen hanteren. De prijs blijft exclusief btw op maximaal € 4,06 per kilo. Nog zo’n 60 cent onder het prijsniveau van vorig jaar.

Uitblijvende vraag

De vraag vanuit andere Europese landen blijft uit doordat corona moeilijk onder controle te krijgen is. Zowel vanuit Duitsland als Italië is de vraag slecht. Het enige land waar de markt van kalfsvlees minder onder druk staat, is Frankrijk. Dit land heeft al langere tijd een kleiner aanbod, waardoor prijzen hoog zijn. Daar kan de Nederlandse sector niet van profiteren. Voor de komende weken verwachten integraties weinig van de markt.

Prognose: gelijke prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.